Men låt oss se till att varken hon eller morsan får beträda tronen


En kungaunge har alltså kommit till jorden. Jag har förstått att man måste vara snabb och tydlig med att kungöra att man tycker att det är härligt att allt gick bra, trots att man får förmoda att vi alla alltid tycker att det är härligt när en födsel har gått bra. Men för att inte begå en oförlåtlig etikettssynd så kommer här det självklara; naturligtvis är det glädjande att allt gick bra och att alla inblandade mår prima!

Massmedia har som väntat gått bananas. När jag fick in på Aftonbladets hemsida så möttes jag av bebisskrik. Hmm, hemsidor som spontanlåter när man går in på dem begår en dödssynd. Som jag hatar det!

Nog om det. Det är bara att tugga i sig att vi nu kommer att drunkna i en massa meningslösheter i stället för relevant nyhetsrapportering.

Men, barnet i fråga är ju tronarvinge. Detta förlegade vanvett.Här och var uttrycks avskaffandet av monarkin som något vi ska eftersträva bl.a. av omtanke om kungahuset, exempelvis barnet i fråga. För mig får det vara hur det vill med den saken. Min ståndpunkt handlar om en enda sak, att monarkin är extremt odemokratisk. Makt eller positioner ska inte ärvas. Punkt.

Så låt oss hoppas att vi slutligen lyckas få fart på republikfrågan. Det finns särskilt två saker som jag hoppas få uppleva under min levnadstid; ett fritt Palestina och ett Sverige befriat från monarkin.

Gör det enda rätta, gå med i Republkikanska Föreningen!

Relaterat: Republikanska Föreningen, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, SvT, SvT, SvT, SvT, SvT, SvT, SR, SR, SR, SR, SR, SR, SR, SR, SR, Exp, Exp, Exp, Exp, Exp, Exp, Exp, Exp, Exp, Exp, Exp, Exp, Exp, DM, DM.

Intressant, Twingly, Knuff.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Svenska bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 thoughts on “Men låt oss se till att varken hon eller morsan får beträda tronen

 1. Du kan dra ngt gammalt unket över dig.Ett stort grattis till den lilla babyn och många lyckönskningar om babylycka de närmaste åren.Paret är nu föräldrar till en flicka och de har en undebart tid framför sig.Kronprinssessan Victroia är en av landets allra mest betydelse fulla diplomater och förebilder för unga kvinnor i landet.Kronprinssesan har gjort mer PR för landet än någon annan svensk man eller kvinna de senaste 20 åren samt engagerat sig med värme i många olika föreningar med anknytning till människor i behov av hjälp och stöd av olika slag.Grattis alla ers högheter i den kungliga familjen till en ny baby och hoppas verkligen att det kommer fler ,både syskon och kusiner som fyller alla de stora tomma salarna på slottet med lek och skratt igen.Vi behöver lite delad glädje som binder oss samman i detta kalla land med en växande utanförskap. Grattis på födelsedagen lilla prinsessan!

  • Hej och välkommen på dig också!

   Nu är vi visserligen inte eniga om Vikkans storhet, men det kan vi strunta i. Så här alltså. Om du – bara du, det räcker tydligen – tycker att Fredrik Reinfeldt är fantastisk som statsminister, ja då kan vi enligt dig lägga ner det där med att hålla tramsiga val. Då får han regera för gott.

   Det spelar liksom ingen roll hur fantastiska Vikkan och hennes gelikar är. Ens om de vore bäst i hela världen och vi alla unisont vore överens om det, så skulle det inte spela någon roll, ty de har fått uppdraget. Ärvt det. Kvalificerat vansinne.

   Man kan ju också ana sig till, att om nu trots det extremt snäva urvalet hela tiden, våra kungligheter gör ett så fenomenalt jobb, då tyder rätt mycket på att det inte precis är världens svåraste jobb för den som hela sitt liv levt i en gräddfil och fått maximala förberedelser för att fixa biffen.

 2. ”Det är bara att tugga i sig att vi nu kommer att drunkna i en massa meningslösheter i stället för relevant nyhetsrapportering.”

  Så… Du förväntar dig relevant nyhetsrapportering när du läser aftonbladet? ;)
  ***
  Även om jag har diametralt motsatta åsikter till dig ang. kungahusets vara eller icke vara, så håller jag dock med om att mediecirkusen nu kommer bli mer eller mindre outhärdlig. Även utanför skvallerpressen.

 3. Hej Hell-man.

  Bry dig inte om ”Olivia”. Hon är tydligen en monarkistisk rövslickare som ägnat dagen åt att spåra upp antimonarkistiska bloggar för att skräpa ned dem med inlägg likt detta. Sett flera exempel på hennes ”alster” annat håll – monarkisterna går lika mycket bananas som pressen verkar det som. Du ser, hon hetsar upp sig så till den milda grad att hon inte ens kan stava rätt till barnets moders namn.

  Ned med monarkin!

 4. Republik i Sverige och ett fritt Palestina, det kan jag skriva under på i denna sekund! Olivia – vad säger att inte kronprinsessan skulle göra ett utmärkt jobb även om hon inte föddes till prinsessa? Kanske ett ännu bättre? Tänk dig henne som Sveriges ambassadör i USA eller som representant i FN, då slapp hon ägna så mycket tid åt skit, typ ranta på välgörenhetsmiddagar med östermalmstanter. Jag tror knappast hon skulle gå på a-kassan när vi inför republik, hon har god skolning och bra utbildning och är språkkunnig. Jag tror det rojalistiska oket tynger kungafamiljen – kolla på Madeleine som inte ens törs komma hem igen efter att förlovningen kraschade. Vad är det för liv?

  • Ratatosk: Hehe, nåja. Men det beror ju delvis på just fokuseringen på sådant som detta. Utan tramset skulle de ju tvingas producera vettiga nyheter. Sen kan jag tycka, att mitt i Aftonbladets uselhet så gör de en del bra grejer. De är inte bara usla.

   MWE: Aha, det borde jag ha misstänkt. Sen hade jag nog svarat hur eller hur, men jag borde ha genomskådat henne.

   Cecilia: Instämmer till fullo men har som sagt svårt för att fokusera på kungafamiljens väl och ve när jag önskar republik. Det skulle säkert kunna innebära positiva sidor även för dem – typ fallet Madde – men det skiter jag ärligt talat i. Monarkin ska bort även ifall det skulle leda till att kungahuset fick ett helvete.

   bloggare på icedaniel.se: Hehe, exakt.

Leave a Comment